Wii Planet polskie forum o Nintendo Wii

Pełna wersja: PC vs. Konsole
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Jak flame to na maxa xP. Łojićwykrzyknik!
oczywiscie ze pc Tongue bez pc nie bylo by softmoda na wii lub cos podobnego Tongue
jestem zawsze za pc. ale teraz bardzo szczególnie, kiedy konsole takie jak ps360 mają w 90% takie same gry jakie są na pc z niewielką ilością fajnych exvclusive. jedynie handheldy i wii oferują coś innego
Ja od niemal zawsze byłem za konsolami, nawet mimo faktu, że moją pierwszą konsolą było PS2, a DSa i Wii kupiłem stosunkowo niedawno (i to są jedyne 3 konsole jakie posiadam), natomiast kompa mam dość dobrego - i tak grałem na nim zawsze w konwersje z konsol, lub w gry konsolowe na emulatorach Tongue. A jeżeli chodzi o piecowe exclusive'y to gram obecnie chyba tylko w... eroge Big Grin, które są produkowane niemal wyłącznie na pieca bo producenci konsol nie pozwalają na umieszczanie scenek hentai w grach na ich sprzęt.
jak wypuszczą wiedźmina na konsole (a na wii to już zupełnie czad by był) to nic konsol by wg mnie nie pobilo.
Miałem zarówno sporo i tego i tego. Pomimo tego, że jestem fanem nintendo zdarzyło się posiadać i jakiegoś soniacza ;] Nic nie zastąpi mi komputera. To on króluje pod względem sterowania (klawa + mysz najlepsze rozwiazanie, zawsze tez mozna podpiac pada), grafiki, super grom. Next geny traktuje jako upośledzone kompy podłączane pod TV. Te same gry wychodzą, z czasem lepszą, czasem gorszą grafiką na obie platformy. Skoro mam dobry komp, to po co mi drugi pod Tv :] Z wii jest z deka odmienna sytuacja. Jako jedyna z next genow zachowała swój konsolowy klimat, który się ceniło w poprzednich generacjach. Do tego zawsze jakieś nowe wrażenia, bo od dobrej grafy mam PC Big Grin
(17-05-2010 22:32)Mati20041 napisał(a): Guests cannot see links in the messages. Please register to forum by clicking here to see links.Miałem zarówno sporo i tego i tego. Pomimo tego, że jestem fanem nintendo zdarzyło się posiadać i jakiegoś soniacza ;] Nic nie zastąpi mi komputera. To on króluje pod względem sterowania (klawa + mysz najlepsze rozwiazanie, zawsze tez mozna podpiac pada), grafiki, super grom. Next geny traktuje jako upośledzone kompy podłączane pod TV. Te same gry wychodzą, z czasem lepszą, czasem gorszą grafiką na obie platformy. Skoro mam dobry komp, to po co mi drugi pod Tv :] Z wii jest z deka odmienna sytuacja. Jako jedyna z next genow zachowała swój konsolowy klimat, który się ceniło w poprzednich generacjach. Do tego zawsze jakieś nowe wrażenia, bo od dobrej grafy mam PC Big Grin
mój tok rozumowania jest całkowicie identyczny... wszystko co napisałeś dosłownie z ust mi wyjąłeś.
na wii mogę sobie przynajmniej pograć w coś w co nie pogram na kompie
Jak dla mnie, komputer do pracy nad projektami a Wii do grania, rzecz jasna nie tak monotematycznie dzień w dzień ale przeważnie ^_^
Ja mam całą gamę urządzeń więc może też wtrącę swoje 3 grosze. Mam PS3, PSP, X360 i Wii a do tego mocnego kompa do gier. Jak dla mne to najlepsze rozwiązanie z prostego powodu - mogę grać we wszystko. W strategie na PC, na Xboxie w Gears of War, na PS3 w God of War i Killzone, a Wii jakieś przygodówki i zręcznościówki. Nie ma najlepszej platformy, bo nawet na najlepszy kompie nie zagramy w God of War, a z drugiej strony wszystkie konsole bez komputera oznaczają brak strategii (jak dla mnie granie w gry tego typu na padzie to pomyłka, pomimo dość sensownego przystosowania).
że już nie wspomnimy o wynalazkach typu klawiatura i myszką do ps3 Smile z dedykacją do fpsów Smile
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Przekierowanie